TEMA Vakfı kime hizmet ediyor?
TEMA Vakfı, erozyonla mücadele etmek ve doğal kaynaklarımızı korumak için oluşturulmuş bir kamu hareketidir ve bugün 1 milyondan fazla gönüllüsü bulunmaktadır. Bu ülkelere umut getiriyoruz. TEMA Vakfı: “Toprağa iyi bakın, ölçün, izleyin, gelecek için yönetin!”
TEMA Vakfı 1 Fidan Kaç TL?
Memorial Forest ve Hope Forest tesislerimizde fide birim fiyatı 75 TL’dir. Talebiniz üzerine, bağışladığınız her fide için tesisinizin logosu ve ismiyle fide bağış sertifikası da düzenleyebiliriz. Elektronik sertifika başvurularınızda her e-sertifikanın bedeli 5 TL’dir.
TEMA Vakfı’na nasıl üye olunur?
Gönüllü bağış formumuzu bilgisayarınıza indirip çıktısını alabilir, gönüllü bağışınızı aşağıdaki banka hesaplarımıza havale/EFT yoluyla gönderebilir, gönüllü bağış formunuzu ve dekontunuzu .tr adresine e-posta ile gönderebilirsiniz.
TEMA kimlere yardım ediyor?
Vakıf, o tarihten bu yana çölleşmeyle mücadelenin yanı sıra, ormanlaştırma ve karbon tutma, biyolojik çeşitliliğin korunması, kırsal kalkınma ve iklim alanlarında çeşitli projeler yürütüyor ve anaokulundan liseye kadar her yaştan öğrenciye yönelik farkındalık yaratma ve eğitim programları düzenliyor.
TEMA Vakfı siyasi mi?
Bu anlamda çevre sorunlarına, özellikle erozyona karşı duyarlı, bilinçli ve aktif bir kamuoyu oluşturmayı hedeflemektedir. TEMA Vakfı bu hedef doğrultusunda, doğal varlıkların tahribatı ve erozyona çözüm bulmadan siyasi güçlerin iktidara gelemeyeceğine ikna etmek için çalışmalarını sürdürmektedir.
TEMA Vakfı üyeleri ne yapar?
Saha faaliyet programları veya eğitim programları aracılığıyla; fidan dikimi, ağaçlandırma, su, geri dönüşüm, enerji tasarrufu, iklim değişikliği, doğal kaynakların korunması ve bilinçlendirme, TEMA Vakfı’nın tanıtımı vb. konularda gönüllü faaliyetler yürütmektedirler.
Ağaç bağışı kaç TL?
Bir adet fidanın fiyatı 50 TL’dir.
TEMA Vakfı Kartı Ne İşe Yarar?
Doğaya Değer Verenlerin Kartı Maximum TEMA Kart İş Bankası, Maximum TEMA Kart ile yapılan alışverişlerle TEMA Vakfı’na destek oluyor. Maximum TEMA Şirket Kredi Kartı’na sahip kurumların harcamalarından gelen fonlar da İş Bankası aracılığıyla Vakfımıza aktarılıyor.
Temaya nasıl ağaç bağışlanır?
TEMA VAKFI’NA FİDAN NASIL BAĞIŞLANIR? TEMA Vakfı’nın resmi web sitesinde “Bağışla” butonuna tıklayın. Açılan sayfada bağış seçenekleri listelenecektir. Bağış türünü seçtikten sonra, verilen alanları doldurarak bağış işlemi tamamlanır.
Gönüllü olmak için ne yapmalıyım?
Gönüllü adayları “Online Başvuru” sayfasındaki “Gönüllü Başvuru Formu”nu doldurarak başvuruda bulunabilirler. Başvuran gönüllü adaylarının şubeler tarafından düzenlenen üç modülden oluşan oryantasyona katılmaları gerekmektedir. Oryantasyon eğitimini tamamlayanlar gönüllü olarak kabul edilecektir.
Vakıflara nasıl üye olunur?
Vakıf Üyeliği: Vakfın amaç ve faaliyetlerine hizmet eden, Vakıf’a başvuruda bulunan, Vakıf tarafından hazırlanan kabul formunu dolduran ve en az iki Vakıf üyesinden kabul onayı alan kişiler üye olarak kabul edilir.
Ağaçlandurma için ne yapabiliriz?
Ağaçlandırma çalışmaları genellikle açılan çukurlara tohum veya fidan ekilerek yapılır. Ağaçlandırma çalışmalarında genellikle hızlı büyüyebilen çam ve sedir gibi ağaçlar tercih edilir. Ağaçlandırılacak alanın iklimi, yağış durumu ve sulama olanakları ağaç seçiminde dikkate alınır.
TEMA Vakfı kimin elinde?
Türkiye’nin iki değerli işadamı Hayrettin Karaca ve A. Nihat Gökyiğit, uluslararası alanda henüz çok yeni olan bu kavramları Türkiye’ye taşımaya ve hayatlarını adadıkları doğa korumacılığını örgütlemeye karar verdiler.
TEMA gönüllüsü olmak ne işe yarar?
TEMA Mezunu Gönüllüleri, bulundukları il ve ilçelerdeki TEMA Mezunu Gönüllüleri arasına katılarak tanıtım, gönüllülük, örgütlenme, eğitim, ağaçlandırma, savunuculuk gibi birçok faaliyette aktif rol alıyorlar.
TEMA Vakfı resmi kurum mudur?
TEMA Vakfı, 326 bin gönüllünün çalıştığı bir sivil toplum kuruluşu olarak, Tüzüğünde yer alan ve son 15 yılda giderek kapsamlılaşan ve çeşitlenen görev ve sorumluluklarını yerine getirmektedir.
TEMA devlete bağlı mıdır?
Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA), 11 Eylül 1992’de İstanbul’da kurulan bir çevre vakfıdır.
Hayrettin Karaca Karaca’nın sahibi mi?
Daha sonra şirketin hisseleri ve tüm hakları Karaca kardeşlere devredildi: %40 Hayrettin, %30 Fahrettin, %30 Nurettin. Bu yıllarda Karaca’nın uluslararası bir marka olma mücadelesi başladı. Hayrettin Karaca 1956’da “H.K.K.”yi yazdı. Hayrettin Karaca Kazaklar markasını tescil ettirdi.
TEMA Vakfı resmi bir kurum mudur?
TEMA Vakfı, 326 bin gönüllünün çalıştığı bir sivil toplum kuruluşu olarak, Tüzüğünde yer alan ve son 15 yılda giderek kapsamlılaşan ve çeşitlenen görev ve sorumluluklarını yerine getirmektedir.
TEMA bağış güvenilir mi?
İçeriden bildiriyorum, evet, güvenilir bir temel. Ayrıca merakınızı gidermek isterseniz gönüllü olup faaliyetlere kendiniz de katılabilirsiniz. Hem bağışların nasıl değerlendirildiğini gözlemlersiniz hem de bundan faydalanırsınız.