Kek kuru olmaması için ne yapmalı?
Oda sıcaklığında dinlendikten sonra kekleri kesin. Depolama sırasında kuruması için daima yağlı kağıda sarın ve dondurucuda veya buzdolabında buzdolabında saklayın. Bu yöntemler sayesinde kekleriniz artık kuru değil.
Kek yaparken yumuşak olması için ne yapmalı?
Kek hamuru laktoza bağlı malzemelere eklenirse, yumuşak ve ıslak bir kıvam vardır. Bu nedenle, kek hamurunu daha yumuşak hale getirmek için süt veya yoğurt ekleyebilirsiniz. Süt olmadığı durumlarda yoğurt ekleyebilir veya tam tersi.
Kekin dışı neden kuru olur?
Fırını önceden ısıtmadınız, önceden ısıtılmış fırında meydana gelen kek aniden yüksek sıcaklığa maruz kalır, böylece nemli ve yumuşak kalırken dış kabukta gevrek bir tabaka oluşturur. Eğer açmazsanız, pastanız kuru ve serttir.
Kek piştikten sonra nasıl yumuşak kalır?
Fırını kapatın ve ısının yavaşça değişmesine izin verin. Pasta pişirildikten sonra, pastanızı bir süre fırında bırakın. Sonra alın ve oda sıcaklığında dinlenmesine izin verin. Kesmeyin ve dinlenmeden servis yapmayın, iyileşmek için zaman verin.
Kek için fırın ayarı fanlı mı pişer fansız mı?
Buna ek olarak, bulaşıklarda oluşan buhardaki fan sobaları daha az güçlendirilir ve buhar daha hızlı olduğundan, bulaşıkların uçları daha gevrekler pişirilir. Bu işlev özellikle kek, kurabiye ve ekmek gibi hamur işleri ve et ve sebzeler gibi kızartma pişirildiğinde tercih edilir.
Keke 2 tane kabartma tozu konur mu?
Kek tarifinde fazla kabartma tozu kullanımı düşünüldüğü kadar masum olmayabilir. Fiyatlar lezzetli ve kabarık kekler için büyük önem taşımaktadır. 2 paket kabartma tozu sadece doğru miktarda malzeme ile birleştirilirse çalışır.
Kabaran kekin çökmemesi için ne yapmalı?
Pastayı pişirdikten ve ısı değişimine neden olduktan hemen sonra fırının çıkarılması. Bu kısa sürede dışarı çıkmasına yol açabilir. Bunun yerine, pastayı fırından çıkarmadan önce Ofendeckel’i dikkatlice açın. Isı yavaşça kalktığında, pastanızı oda sıcaklığında çıkarın.
Keki en çok ne kabartır?
Genel olarak, kabartma tozu kek harçında kullanılır, ancak karbonat sayesinde kekler çok iyi şişer. Kek harçınıza karbonat kullandığınız limon suyu veya soda gibi asit malzemeleri eklemeyi unutmayın.
Kek yoğurtla mı güzel olur sütle mi?
Basit, kakao, tarçın, havuç veya başka bir aroma -donör baharat kullanılır, daha az şeker ve çok fazla şişlik kek süt için tercih edilmelidir. Öte yandan, daha tutarlı olması gereken keklere yoğurt eklenmeli ve sos veya şerbet ilave edilmelidir.
Kekin sönmemesi için ne yapmalı?
Pastanızı fırından çıkarmadan önce fırının kapağını hafifçe açmalısınız. Fırını kapatın ve ısının yavaşça değiştiğinden emin olun. Pasta pişirildikten sonra, pastanızı bir süre fırında bırakın. Bu şekilde, şişen kekinizin dışarı çıkmamasına yol açacaksınız.
Kek kuru olduysa ne yapmalı?
Benim adım. Kurutulmuş kekinizi nemli bir beze sarın ve orta sıcaklıkta fırına koyun ve kuruyana kadar fırında tutun.
Kek neden dışı sert olur?
Unu kek hamuruna eklediğinizde bu şekilde kontrol edilen unu ekleyin. Unu hızlı bir şekilde eklerseniz, gluten olabilir ve kekinizin dokusu zor olabilir. Yavaş yavaş unu ekleyin ve kek hamurunu çok fazla karıştırmamaya dikkat edin. Ek olarak, yedi ve hamur gibi un, kakao ve vanilin toz malzemeleri.
Kek neden ıslak gibi olur?
Pasta piştikten sonra hemen kesmeyin. Bunun yerine, oda sıcaklığında en az 10 dakika dinlenin. Bu şekilde, pişirdikten sonra sıcaklığını koruyacak ve iç mekan olasılığı ham olacaktır. Kullandığınız fırının performansı ve kullandığınız kek şekilleri de pastanın ıslak kalmasına neden olabilir.